Infoa pennunostajalle

Kultaisennoutajan pentu Lordmax -kennelistä? Ota minuun yhteyttä soittamalla tai sähköpostitse, jolloin käymme läpi seuraavat asiat:

  • Onko sinulla tai perheelläsi kokemusta koirista?
  • Miksi haluat kultaisennoutajan?
  • Mitä odotuksia sinulla on koiran suhteen?
  • Miten olet suunnitellut pennun ensimmäiset kuukaudet (mm. ruokailu 3-4x päivässä)?
  • Entä tulevan koiran sukupuoli ja miksi?

Seuraavaksi sovimme tutustumiskäynnin pentujen ollessa yli kolme viikkoisia. Tällöin kerron tarkemmin pennun ottamisen ihanuudesta ja vastuusta, jota täydentää Golden Info kultaisennoutajan käsikirja. Käymme läpi myös Suomen Kennelliiton kauppasopimuksen, jonka liitteenä ovat seuraavat kohdat:

  • Koiraa ei saa myydä tai luovuttaa eteenpäin. Myyjällä on etuosto-oikeus koiraan myyntihinnasta.
  • Koira on lonkka- ja kyynärniveltutkittava sekä silmätarkastettava ostajan toimesta ennen 24 kk:n ikää.
  • Toivon, että koiran kanssa käydään ainakin kerran koiranäyttelyssä.
  • Jos koiraa aiotaan käyttää jalostukseen (jolloin sen tulee täyttää rotuyhdistyksen asettamat terveysvaatimukset), tulee asiasta neuvotella etukäteen myyjän kanssa.

Ennen kuin tulet katsomaan pentuja, mieti ja kirjaa ylös mieltä askarruttavat kysymykset. Mitä mahdollisesti haluat ehkä harrastaa koirasi kanssa? Millaisia ominaisuuksia tulevassa perheenjäsenessä haet ja arvostat? Pyrinkin löytämään vilkkaille pennuille virikkeellisen kodin ja vastaavasti rauhallisemmille persoonille leppoisampaa menoa.

Jos odotuksesi ovat täyttyneet ja haluat edetä pennunhankinnassa, maksa varausmaksun, jonka jälkeen pentuvaraus on kumpaakin osapuolta sitova.

Suosittelen pennun vakuuttamista ja selvittämään hyvissä ajoin oman vakuutusyhtiön koiravakuutusehdot, kuten vakuutuksen kattavuuden, vuosimaksun, omavastuun, ikärajoitukset ja mahdolliset karenssiajat.
Pennun valinta on aina jonkinlainen kompromissi. Yhdestä pennusta löytyy harvoin kaikki halutut piirteet. Toisaalta, vaikka pentu vaikuttaisi lupaavalta 7 -viikkoisena, en voi taata pennusta kehittyvän täydellistä yksilöä haluttuun harrastukseen. Toivon kaikkien pennunostajien pitävän minuun yhteyttä. Eikä ainoastaan pennun hoitoon, kasvatukseen, ruokintaan tai liikuntaan liittyvissä kysymyksissä, myös iloiset uutiset ovat tervetulleita!

Lähde: Heidi Karves

Katso TULEVAT PENTUEET

Niron pennut